Figyelem Figyelem: Ön a MALA Webshop V1.2 a MALA webrendszerek - Madarász László E.V. áltatal az osCommerce nyíltforráskódú rendszerből továbbfejlesztett változatát használja!
A rendszert csak a MALA webrendszerek - Madarász László E.V.-nál tárhelyet bérlő ügyfelek használhattják!
Amennyiben Önnek mégis megjelenik ez az üzenet és szeretné eltávolítani, a részletekről érdeklődjön ide kattintva!

Szerzői jog © 2022 MALA webrendszerek - Madarász László E.V.
A MALA webrendszerek - Madarász László E.V. a programra 3 hónap terméktámogatást nyújt, az Általános Szerződési Feltételek alapján!
A MALA webrendszerek - Madarász László E.V. a programra 6 hónap garanciát vállal, az Általános Szerződési Feltételek alapján!

Bevásárlókosár
A kosár üres
 

  Hírek, tesztek
 
  Gyorskeresés
Válasszon az alábbi feltételek közzül (akár többet is)

vagy írj be a keresett cikk nevét
>>Összetett keresés<<
 
  Akciós termékek
 
  Ki van online?
Minket olvas
 4 vendég
 
 
Szerződés, szállítás, garancia
Letöltés PDF formátumban

Kivonat az Sky-Star19 Kft. röviden Sky-Star19 Kft. mindenford.hu domain név alatt üzemelő internetes áruház (továbbiakban: Webáruház) Általános Szerződési Feltételeiből (megtekintheti ide kattitnva).

"... 5. Az ÁSZF hatálya

5.2. Az Eladó fenntartja a jogot, hogy az Eladó Webáruházának ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az Eladó Webáruházának ÁSZF-i és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az Eladó Webáruházának ÁSZF-i mindaddig hatályban maradnak, amíg az Eladó Webáruháza által nyújtott szolgáltatásokat az Eladó Webáruháza biztosítja.

6. Az Eladó Webáruházának szolgáltatási területének hatálya

6.2. Az Eladó Webáruháza által biztosított adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. Az Eladó azonban kizárólag a Magyarország területére címzett megrendeléseket fogad el és teljesíti. A Magyarország területén kívüli postai, illetve egyéb címre történő szállítást jelenleg nem tudja teljesíteni. Az Eladó Webáruházában ezért a Magyarországon kívüli regisztráció és megrendelés nem lehetséges.

7. Az Eladó és a Vásárló között vásárláskor létrejövő szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

7.1. Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését a Webáruházon keresztül a Vásárló eljuttatja az Eladóhoz. Megrendelése akkor lép életbe, ha online megrendelését e-mailben vagy telefonon is visszaigazoljuk (maximum 48 órán belül). Amennyiben ez a visszaigazolás nem érkezik meg 48 órán belül, úgy a Vásárlónak a megrendelésből fakadó ajánlati kötöttsége megszűnik, vagyis a szerződés megkötésének elmaradása nem kérhető rajta számon. A Webáruházi rendszer által küldött automata megrendelés-másolat nem egyenértékű a fent említett visszaigazolással. A "Vevőszolgálat" menüpontban a Vásárló megtalálja elérhetőségi adatainkat. Ezen elérhetőségeken jelezheti szavatossági igényét, egyéb kifogását, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről.

7.2. Az Eladó Webáruházában, az Eladó és a Vásárló közötti szerződés az interneten a Vásárló általi -kattintással- kifejezett ráutaló magatartással jön létre.

7.3. Az Eladó és a Vásárló között létrejött elektronikus szerződés nem minősül írásban kötött szerződésnek, fokozott biztonsági elektronikus aláírással nincs ellátva, nem kerül iktatásra, és a későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető.

7.4. Az Eladó Webáruházában az elektronikus szerződést rögzítő maradandó elektronikus eszköz (szoftver) nyelve: magyar.

7.5. A szerződés megkötésének, és a szerződésnek valamint a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv: magyar.

7.6. Az esetleges elírásokért, téves adatokért az Eladó semmilyen felelősséget nem vállal! Az Eladó Webáruházában található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt, a képek helyenként illusztrációk a termékek a valóságban eltérően nézhetnek ki.

7.7. Az Eladó Webáruházában a termék gyártói minden esetben fenntartják a termék és azok tulajdonságainak, szolgáltatásainak, funkcióinak előzetes bejelentés nélküli megváltoztatását. A hivatalos termékleírásért kérjük látogasson el a termék gyártójának weboldalára.

7.8. Az Eladó Webáruházában feltüntetett vételár mindig bruttó ár az Általános Forgalmi Adót (ÁFÁ-t) tartalmazza, és magyar forintban értendő. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek.

8. A regisztrációhoz és rendeléshez szükséges adatok

- a Vásárló egyedi és érvényes e-mail (elektronikus levelezési) címe (kötelező megadni);
- a Vásárló teljes neve (kötelező megadni);
- a Vásárló által szabadon választott becenév (amennyiben az Eladó a Webáruházában aktiválja a Fórum vagy a Vendégkönyv szolgáltatást kötelező megadni);
- a Vásárló élő, és érvényes magyarországi telefonszáma (kötelező megadni);
- a Vásárló valós számlázási illetve szállítási címe, melyekre cégünk a számlát kiállítja illetve a megrendelt terméket, árut kiszállítja (kötelező megadni);
- ha a Vásárló Cég nevére kéri a számla kiállítását akkor a Cég pontos neve (nem kötelező megadni);
- a Vásárló által megadott Cég érvényes és pontos adószáma (ha a Cég nevét megadta a Vásárló akkor kötelező megadni);
- a Vásárló faxszáma, amennyiben a megrendelő szeretne bizonyos információkat faxon lekérni az Eladótól (nem kötelező megadni);
- a Vásárló által a belépéshez használt jelszó (ez egyirányúan kódolva, nem visszafejthető formában kerül rögzítésre).

9. Fizetési feltételek

9.1. A Vásárló a megrendelés leadásakor a vásárolt áru és/vagy szolgáltatás ellenértékét készpénzzel, vagy az Eladó bankszámlájára való közvetlen átutalással teljesíti. A Vásárló a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Amennyiben a rendelés átvételét a Vásárló megtagadja, az Eladó fenntartja a jogot, hogy a Vásárló további megrendeléseit egyéni mérlegelés alapján, csakis a Vásárló által megrendelt termékek teljes vételárának az Eladó folyószmálájára történő közvetlen előre történő elutalását követően teljesíti. ..."

továbbá

"... 11. A megrendelt áruk kiszállítása érdekében az Eladó a következő adatokat bocsátja a szállító, illetve a szállító megbízottja rendelkezésére:

- a Vásárló által megadott címzett neve;
- a Vásárló által megadott címzett teljes címe;
- a Vásárló megrendelésének összesített végösszege;
- a Vásárló a rendelés folyamán az Eladó Webáruháza által generált megrendelésének száma;
- a Vásárló telefonszáma;
- a Vásárló faxszáma (ha megadta).

11.1. Az adatok védelméről részletesen "Az adatkezelésről" menüpont alatt vagy jelen ÁSZF 10. pontja alatt tájékozódhat.

12. A megrendelés módosítása, törlése

12.1. A 2001. évi CVIII. törvény "az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről" (megtekintheti ide kattintva) értelmében a megrendelés leadásakor a Vásárló felé azonnal értesítést küld az Eladó Webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az Eladó és a Vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a Vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az Eladó illetékes munkatársa felé. Amennyiben a Vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a Vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. Az Eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a Vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a Vásárló e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az "Vevőszolgálat" vagy "Elérhetőségek" menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül) van lehetőség rendelésének visszavonására, melyet a következő irányelvek alapján tud az Eladó ügyfélszolgálata elfogadni, vagy visszautasítani:

- átutalással történő fizetés esetén a rendelés visszavonását a kézpénzes fizetés szabályai szerint fogadhatja el, azzal a kitétellel, hogy az átutalt pénzt a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet "a távollévők között kötött szerződésekről" (megtekintheti ide kattintva) szabályozásai alapján 30 napon belül téríti vissza a megrendelőnek, valamint a banki tranzakciók során keletkezett költségeket ebben az esetben a megrendelőre hárítja;
- "Személyes áruátvétel" választása esetén, az Eladó Webáruháza értesíti a Vásárlót az áru rendelkezésre állásáról. Amennyiben a Vásárló ezen értesítéstől számított 5 munkanapon belül nem intézkedik az áru átvételéről vagy halasztási igényéről, úgy a Vásárló megrendelését töröljük.

13. Az elállás joga

13.1. Megrendelése során a Vásárló élhet a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet "a távollévők között kötött szerződésekről" (megtekintheti ide kattintva) és a 213/2008. (VIII. 29.) Kormányrendelet "az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről" (megtekintheti ide kattintva) részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

13.2. Internetes vásárlások esetén a Vásárló a szerződéstől az áru átvételét követő (részlet a rendeletből ahol a Vásárló a fogysztónak az Eladó a vállalkozásnak felel meg):
"... 4.§ (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát
a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.
(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.
(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
5.§ A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
f) szerencsejáték-szerződés esetében. ..."

13.3. Az elállásra vonatkozó igényt e-mailben vagy személyesen kell bejelenteni. A termék ellenértékét annak sérülésmentes és hiánytalan állapotában történő visszajuttatását követően 30 napon belül, személyes visszajuttatás esetén az Eladó azonnal visszafizeti. Postai úton vagy futárszolgálattal visszajuttatott termék ellenértékét a Vásárló által írásban megadott bankszámlaszámra juttatjuk vissza. Mivel a szállítás átvételt követően már megvalósult szolgáltatásnak minősül ezért ennek költségét abban az esetben is a Vásárlónak kell viselnie ha az a rendelés értékéből fakadóan korábban átvállalásra került. A termék visszajuttatásának költsége elállás esetén szintén a Vásárlót terheli. Hiányos, nem eredeti állapotú vagy sérült termék visszavásárlását az Eladó megtagadhatja, és azt visszajuttatja a Vásárlónak saját költségére.

13.4. Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának a Vásárló általi megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor a Vásárló az Eladóhoz fordulhat minőségi kifogásaival. Portósan, utánvéttel, vagy egyéb terheléssel feladott csomagokat az Eladónak semmilyen esetben sem áll módjában átvenni.

14. Szavatosság

14.1. Fogyasztási kifogás esetén a Vásárló lehetőség szerint azonnal vegye fel a kapcsolatot az Eladó munkatársaival. Az Eladó elérhetőségeit az "Vevőszolgálat" illetve az "Elérhetőségek" menüpontok alatt találhatóak meg. Az Eladó szavatossági és jótállási felelősségére az alábbi jogzsabályi források, törvény rendelkezések az irányadóak:
- 1959. évi IV. törvény "a Polgári Törvénykönyvről (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok)" (megtekintheti ide kattintva);
- 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet "az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról" (megtekintheti ide kattintva);
- 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet "A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről" (megtekintheti ide kattintva).

14.2. Jótállás csak tartós használati cikkekre, például mosógépre, számítógépre, tévére vonatkozik. A Vásárlónak jogában áll reklamálni, ha hibás a termék. Ilyen esetben haladéktalanul jelezze kifogását az Eladó Webáruházának Vevőszolgálata felé.
Szavatosság időtartama 6 (hat) hónap. Szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a Vásárló rendelkezésére.
Szavatossági igény esetén a Vásárló kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben az Eladó nem jelölte meg a leértékelés okát.

15. Rendeléskövetési szolgáltatás

15.2. A rendeléssel kapcsolatos kérdéseiről az Eladó Webáruházának Vevőszolgálata nyújt tájékoztatást, valamint rendelésének státuszát az Eladó Webáruházának felületén a "Személyes beállítások" menüpontban is megtekintheti, nyomon követheti.

16. A szerződés megszűnése

16.1. A Vásárló bármikor kérheti az Eladó és a Vásárló között a megrendelés folyamán létrejött szerződés megszüntetését, ezt a Vásárló személyazonosságának igazolása után az Eladó tudomásul veszi, és a Vásárló az Eladó Webáruházának használati lehetőségét biztosító Vásárló adatainak törlési igényét az Eladó Vevőszolgálatához történő beérkezésétől számított 5 munkanapon belül az Eladó maradéktalanul törli a Webáruházának rendszeréből.

16.2. Az Eladó fenntartja magának a jogot, hogy a Vásárló nem megfelelő viselkedése esetén, valamint ha jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon a szerződést egyoldalúan felmondja.

17. Az Eladó felelőssége nem terjed ki

17.1. A Vásárló hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszavának harmadik személy résézre történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. Az Eladó Webáruház-rendszere által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a Vásárló kérésére rendelkezésére bocsájtja.

18. Általános felelősség korlátozás

18.1. Az Eladó Webáruházának oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve annak szolgáltatásait saját felelősségre használhatja. Az Eladó a Webáruházának oldalain megjelenő esetleges téves vagy megtévesztő tartalomért-, a megjelenő információk valódiságáért, pontatlanságáért, esetleges elírási, megjelenítési, a weboldalak és szolgáltatások használatából-, azok használatra képtelen állapotából-, meghibásodásából-, szüneteléséből- vagy megszűnéséből eredően a Vásárlókat ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal.

18.2. Az Eladó Webáruházából interneten történő vásárlás és/vagy a Webáruház bármely szolgáltatásának igénybevétele feltételezi a Vásárló és/vagy Látogató részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai adottságokra és a felmerülő hibákra.

18.3. Az Eladó semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt körülményekért, tényekért, bármilyen okból is jelentkeznek, vagy következtek be:
- az interneten küldött és/vagy fogadott, nem az Eladótól illetve az Eladó Webáruház rendszeréből származó bármilyen adat okozta problémákért;
- az internetes hálózat bármilyen működési hibájáért, ami megakadályozza az Eladó Webáruházának akadálytalan működését és a vásárlást, megrendelés vagy fizetés folyamatát;
- bármilyen adatvesztésért;
- bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működésének következményeiért;
- a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért.

18.4. Az Eladó bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat.

18.5. Az Eladó Webáruháza más weboldalakra vonatkozóan is tartalmaz hivatkozásokat, linkeket. Más weboldalak tartalmáért felelősséget az Eladó nem vállal.

19. Záró rendelkezések

19.1. Az ÁSZF feltételeket az Eladó – a vonatkozó hatályos Magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban - egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és/vagy kiegészíteni. A módosított ÁSZF az Eladó Webáruházának internetes oldalain történő közzététel napján lép hatályba.

19.2. Az Eladó Webáruházának internetes oldalait látogató Vásárlók és/vagy Látogatók kötelesek rendszeresen tájékozódni jelen ÁSZF módosításai tekintetében. Amennyiben a Vásárló és/vagy Látogató a jelen ÁSZF módosításának hatálybalépését követően továbbra is látogatja az Eladó Webáruházának internetes oldalait és/vagy megrendelést ad le, azt az Eladó jogosult úgy értelmezni, hogy a Vásárló és/vagy Látogató az ÁSZF módosítását elfogadta. ..."

Folytatás
 
Kosár tartalma
Kezdőoldal
Regisztráció
Bejelentkezés
  Újdonságok
 
  Vélemények
Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!
 
  Pénznem/Currency
 
  Nyelvek
Magyar